A_BIO_AGRO_950

Pasztet francuski z kurcząt

28 lutego 2005

Delikatesowy pasztet drobiowy o smaku pieczarkowym. Kremowy, z kawałeczkami wątróbki z kurcząt. To jedyny taki pasztet na rynku! Dostępny w wygodnych 150 g batonikach. Oryginalny, z charakterystyczną granatowo-złotą etykietą tylko z firmy Drobimex Sp. z o.o.

Nazwa produktu została zgłoszona do Urzędu Patentowego RP jako znak słowno-graficzny (nr zgłoszenia Z-243908 z dnia 05.12.2001).

W 1998 roku produkt został nagrodzony znakiem jakości Q nadanym przez Polskie Centrum Badań i Certyfikacji. Certyfikat ten przedłużono na kolejne 5 lat w 2001 roku (certyfikat nr Q/13/45/01/BS). Produkt otrzymał wiele nagród na wystawach i targach.

W 2002 roku na wystawie "Polska Żywność 2002" w Warszawie pasztet zdobył "Konsumencki Znak Jakości Q" oraz nagrodę dziennikarzy.

W 2002 roku Wielkopolska Fundacja Żywnościowa w Poznaniu przyznała mu certyfikat "Dobre, bo polskie".

W tym samym roku na targach Polagra Food w Poznaniu produkt zdobył "Złoty Medal".

Pasztet francuski produkowany jest nieprzerwanie od 1994 roku.


POWIĄZANE

Kot w domu to sama radość, a kilka kotów… jeszcze więcej radości! Te niezwykle i...

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę