A_BIO_AGRO_950

Polska: więcej margaryny

12 listopada 2012
Bank Gospodarki Żywnościowej podał, że w okresie pierwszych siedmiu miesięcy 2012 roku przedsiębiorstwa zatrudniające powyżej 49 osób wyprodukowały ok. 222 tys. t margaryn, tj. o prawie 7 proc. więcej niż w analogicznych miesiącach ub.r. Mówią o tym także dane Głównego Urzędu Statystycznego.
Import margaryn w okresie styczeń-lipiec br. osiągnął poziom 61 tys. t i był aż o 80% wyższy niż przed rokiem. Z kolei eksport w analizowanych miesiącach wyniósł ponad 75 tys. t i był o 10% wyższy niż w analogicznym okresie ub.r. (za IERiGŻ, Rynek rolny, październik 2012).


POWIĄZANE

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...

Specjalistka ds. żywienia mówi o szkodliwych mitach dietetycznych  Dieta bezglut...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę