biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Rak w słoikach?

5 sierpnia 2003

Europejski Urząd Bezpieczeństwa żywności oraz przedstawiciele przemysłu spożywczego ostrzegli kraje Unii o możliwości wystąpienia rakotwórczych związków w produktach sprzedawanych w słoikach.

Chodzi głównie odżywki dla dzieci, dżemy, keczupy oraz majonezy. Zdaniem naukowców niebezpieczne substancje mogą powstawać w wyniku kontaktu tych produktów z plastikowymi uszczelkami znajdującymi się w wieczkach słoików.


POWIĄZANE

Już chyba tylko nieliczni kibice reprezentacji Polski pamiętają czasy, kiedy Bia...

Dobrze konserwowany kombajn do ziemniaków ma kluczowe znaczenie dla udanych zbio...

BABKA JAJOWATA - Jak działa, jak ją stosować i z czym najlepiej łączyć Do potraw...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę