biogaz_09_2025

Salmonella w jajach z importu

22 listopada 2006

Ponad trzy procent importowanych do Wielkiej Brytanii jaj zarażonych jest salmonellą, wynika z badań Urzędu Standardów Żywności ( FSA). Około 10 procent jaj dostępnych w tym kraju pochodzi z importu.

Przebadane partie pochodziły z ośmiu krajów Unii, przy czym dwie trzecie sprowadzone zostały z Hiszpanii. - Zdecydowana większość spożywanych przez nas jaj nie zawiera salmonelli - uspokaja Andrew Wadge, dyrektor ds. bezpieczeństwa żywności FSA. O tym, z jakiego kraju pochodzi jajo, świadczą litery kodu na skorupce. Stemplowanie jaj jest w UE obowiązkowe.


POWIĄZANE

Coraz większą popularność zyskują nowoczesne produkty na bazie naturalnych skład...

Sens dokonującej się na naszych oczach rewolucji internetowej da się lepiej zroz...

Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych wyraża pełne poparcie dla stan...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę