OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Skażony ser

28 marca 2008
Dwa dni dała Komisja Europejska włoskim władzom sanitarnym na wyjaśnienie ewentualnego skażenia bawolej mozzarelli dioksynami. Szkodliwe substancje w znanym na całym świecie serze, to najprawdopodobniej rezultat zalegania toksycznych odpadków w rejonie Neapolu. Dioksyny znajdujące się na tych terenach, mogły trafić do zwierzęcych pasz. Korea Południowa i Japonia już wstrzymały eksport mozzaelli.

Ważą się losy wielu mleczarni, bo zanotowano gwałtowny spadek sprzedaży sera. Wszczęto już dochodzenia wobec ponad 100 osób, którym postawiono zarzuty nieprzestrzegania norm sanitarnych.


POWIĄZANE

Po słabym 2024 roku, finansowanie maszyn i urządzeń rolniczych na początku tego ...

Sztuczna inteligencja (AI). Mamy przyjemność przedstawić Państwu rozmowę z ekspe...

Jak informuje ARiMR, indywidualni pszczelarze i zrzeszające ich organizacje już ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę