biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Stekrol wchodzi z nowymi konserwami rybnymi w 2009 r.

12 lutego 2009

Spożycie przetworów rybnych w Polsce jest wciąż relatywnie małe w porównaniu do krajów zachodnioeuropejskich. Niemniej jednak, w ostatnim roku można zaobserwować wzrastający udział konserw rybnych w sprzedaży ogółem. Tę tendencję wykorzystała firma Stekrol, sprzedająca konserwy rybne pod marką EvraFish. W 2009 roku firma planuje podwojenie  swojej produkcji  co spowoduje, że firma stanie się jednym z liderów w branży rybnej. Dynamiczny wzrost produkcji, a przede wszystkim sprzedaży, to efekt wysokiej jakości produktów i efektownej szaty graficznej, która się wyróżnia spośród innych producentów.
Firma, której właścicielem jest Andrzej Barszcz, stale urozmaica swoją ofertę i wprowadza na rynek nowe konserwy o oryginalnych recepturach. Przykładem takiego nowego produktu na naszym rynku mogą być Podwędzane filety z makreli czy śledziowe, a także nowa - limitowana linia produktów Premium, której wprowadzenie planowane jest w 2009 roku. Jest to odpowiedź na rosnące zapotrzebowanie klientów na wyrób o zdrowszym profilu żywieniowym.
Ze strategią rynkową ściśle powiązana jest modernizacja i rozbudowa zakładu w Brusach. Obecnie rozbudowywany jest istniejący park maszynowy, zaawansowane są także inwestycje w nowe technologie, dostosowujące moce produkcyjne do zwiększonych potrzeb rynkowych.
Firma zamierza zainwestować w roku 2009 ok. 8 mln zł w rozwój nowych produktów.

 


POWIĄZANE

Na łamach Klubu Jagiellońskiego Kamil Wons kreśli obraz nowego podziału, który r...

GUS raportuje stabilność i „odporność” polskiego rolnictwa. Na wsi widzimy co in...

Papryka, jabłka, zboże… To nie gest dobroci, ale dramat bezsilności. Polska wieś...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę