Świetlaną przyszłość przed polskimi producentami wieprzowiny maluje Komisja Europejska.
W opublikowanym raporcie eksperci oceniają, że produkcja tego mięsa w naszym kraju przez 7 lat wzrośnie do 2 mln 33 tys. ton. Swoje prognozy Komisja opiera na preferencjach konsumentów. Wieprzowina zawsze była popularna, a obawy przed chorobą szalonych krów będą zwiększać popyt.Dochodowa ma być także produkcja drobiu, szczególnie kurczaków. Eksperci prognozują, że w najbliższych latach wzrośnie ona o ponad 70 tys. ton.
ppr.pl - Rolnictwo, Ekologia, Natura
Stowarzyszenie "Otwarte Klatki" to organizacja która od lat uderza w polskiego r...
Zdrowie roślin jest podstawą życia i bezpieczeństwa żywnościowego, a zatem stano...
Według systemu informacyjnego FGIS "Argus-Fito" od początku 2025 roku od 7 maja ...