A_BIO_AGRO_950

Tanieje cukier na giełdach

5 stycznia 2016
FAPA/FAMMU podała, że połowa grudnia przyniosła dalszą obniżkę notowań cukru. W ciągu ostatniego tygodnia cukier biały i surowy potaniały o 1 proc. do odpowiednio 598 i 503,1 USD/t.
W ciągu miesiąca przecena cukru białego wyniosła 6%, surowego była o 1 pp. wyższa, w ujęciu rocznym zaś cukier nierafinowany
stracił 27%, a biały 22%. Obecnie cukier jest najtańszy od pół roku.
Powodów ostatnich przecen trzeba szukać w problemach ekonomicznych europejskich gospodarek. Także bilans na rynku cukru przemawia obecnie za obniżką.



POWIĄZANE

Według ekspertów, w nowym sezonie produkcja olejów roślinnych w Turcji spadnie d...

Copa-Cogeca ogłasza zwycięzców 6. Europejskiej Nagrody za Innowacje Spółdzielcze...

Czy wiesz, że istotą bezstresowego i owocnego sezonu żniw może być planowanie za...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę