Biogas Poland 2025 950
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Tańsza produkcja mięsa w Brazylii

3 grudnia 2015
FAMMU/FAPA podałal, że według Embrapa, koszty produkcji kucht brojlerów i wieprzowiny obniżyły się w marcu br. odpowiednio o 4,91 proc. i 4,97 proc.
W pierwszym kwartale 2013 r. koszty produkcji brojlerów były o 16,2 proc. niższe niż przed rokiem, głównie ze względu na spadek cen pasz dla drobiu o 17,5 proc.

W tym samym czasie koszty produkcji wieprzowiny obniżyły się o 14 proc., a ceny pasz dla trzody były o 15,3 proc. niższe. Wydatki na żywienie stanowią średnio 70 proc. kosztów produkcji drobiu i 75 proc. kosztów produkcji wieprzowiny.



POWIĄZANE

Dzierżawy państwowej ziemi: od lat ten sam scenariusz. Nowy minister, stare obie...

21 sierpnia Komisja Europejska opublikowała wspólne oświadczenie w sprawie ram p...

Sztuczna inteligencja już teraz towarzyszy nam na każdym kroku: od wyszukiwarek ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę