biogaz_09_2025

UE: więcej ubijanej trzody

18 lutego 2012
FAMMU/FAPA podała, że w ciągu trzech kwartałów 2011 r. liczba ubojów trzody chlewnej w UE wzrosła wobec analogicznego okresu 2010 r. o 2 proc..
Największą dynamikę wzrostu zaobserwowano w Wielkiej Brytanii i Polsce (po ok. 7 proc.) oraz w Danii (5 proc.).

W Hiszpanii i Niemczech skala wzrostu była już niższa (odpowiednio o 3 proc. i 2 proc.). Na 2012 r. prognozowane jest zmniejszenie liczby ubojów świń w UE, z uwagi na spadek pogłowia trzody chlewnej w wielu państwach członkowskich.



POWIĄZANE

Bliski Wschód coraz szerzej otwiera się na ukraińskie produkty rolne — rosnące s...

Ukraina z mniejszymi zbiorami zbóż – skutki ekonomiczne i globalne konsekwencje ...

Jak w zeszłym tygodniu poinformowała ARiMR ,organizacje producentów  mogą składa...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę