A_BIO_AGRO_950

Unia importuje mniej mięsa koziego i owczego

1 lutego 2012
FAMMU/FAPA informuje, że od stycznia do listopada zeszłego roku import mięsa owczego i koziego (w tym żywca) do krajów UE obniżył się o 8,4 proc. w porównaniu z analogicznym okresem 2010 roku i wyniósł około 219,2 tys. ton.
Tradycyjnie największy udział w handlu tym towarem ze Wspólnotą miała Nowa Zelandia (183,8 tys. ton, 84 proc. udział w handlu).

Większe ilości tych towarów sprowadzano także z Australii (17,4 tys. ton), z Chile (5,1 tys. ton), z Argentyny (4,2 tys. ton), z Urugwaju (3,8 tys. ton) oraz z Byłej Jugosłowiańskiej Republiki Macedonii (2,3 tys. ton).



POWIĄZANE

Według ekspertów, w nowym sezonie produkcja olejów roślinnych w Turcji spadnie d...

Copa-Cogeca ogłasza zwycięzców 6. Europejskiej Nagrody za Innowacje Spółdzielcze...

Czy wiesz, że istotą bezstresowego i owocnego sezonu żniw może być planowanie za...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę