A_BIO_AGRO_950

Unia importuje mniej mięsa owczego

5 stycznia 2016
Jak podała FAMMU/FAPA,w styczniu import mięsa owczego i koziego (w tym żywca) do Unii obniżył się o 34 proc. w porównaniu z analogicznym okresem 2011 r. i wyniósł około 13,1 tys. ton.
Tradycyjnie największy udział w handlu tym towarem ze Wspólnotą miała Nowa Zelandia (11,9 tys. ton, 91 proc. udział w handlu).

Większe ilości tych towarów sprowadzano także z Australii (811 ton), Urugwaju (190 ton), Chile (54 tony), Argentyny (42 tony) oraz z Byłej Jugosłowiańskiej Republiki Macedonii (27 ton).



POWIĄZANE

Według ekspertów, w nowym sezonie produkcja olejów roślinnych w Turcji spadnie d...

Copa-Cogeca ogłasza zwycięzców 6. Europejskiej Nagrody za Innowacje Spółdzielcze...

Czy wiesz, że istotą bezstresowego i owocnego sezonu żniw może być planowanie za...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę