A_BIO_AGRO_950

W kwietniu wzrósł indeks cen mięsa FAO

3 grudnia 2015
Jak podał Bank Gospodarki Żywnościowej, indeks cen mięsa FAO w kwietniu zwiększył się o 0,8 pkt. w skali miesiąca do poziomu 185,8 punktów. Ten niewielki wzrost związany był gł. z wyższymi cenami wieprzowiny. Wynikały one z ograniczeń powstałych w eksporcie z USA, które były spowodowane pojawieniem się wirusa PED na terytorium tego kraju.
Z kolei, na rynku wołowiny na skutek susz w Australii i USA, ceny również wzrastały i w kwietniu indeks dla tego segmentu rynku był blisko najwyższego odnotowanego do tej pory poziomu. Rynek drobiu w omawianym okresie pozostał we względnej równowadze, na co wskazuje obserwowana stabilizacja cen na rynku światowym.


POWIĄZANE

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę