Biogaz_III Forum 2025

Według prognoz, Chiny wyprodukują mniej brojlerów

5 stycznia 2016
FAMMU/FAPA podała, że amerykański Departament Rolnictwa (USDA) obniżył o ok. 1 proc. prognozy produkcji mięsa kurcząt brojlerów w Chinach w 2012 r. do 13,7 mln ton.
Korekta wynika z niższej średniej wagi poubojowej. Według USDA, niższe w tym roku (o ok. 1 proc.) będzie również chińskie spożycie mięsa kurcząt - 13,5 mln ton.

Wzrosła konsumpcja wieprzowiny z uwagi na spadek cen tego gatunku mięsa, natomiast spadło zapotrzebowanie i ceny brojlerów. Tegoroczna produkcja i spożycie mięsa kurcząt w Państwie Środka będą jednak o 500 tys. ton wyższe niż w roku ubiegłym.



POWIĄZANE

Krajowa Rada Izb Rolniczych ostro reaguje na działania KOWR: domaga się wstrzyma...

Strategiczne partnerstwo Uzbekistanu i Grupy X5 – nowa era w eksporcie produktów...

Wnioski po 15. Forum Rynku Nieruchomości   Rynek nieruchomości w Polsce pozostaj...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę