A_BIO_AGRO_950

Węgierscy producenci wieprzowiny domagają się pomocy

24 stycznia 2005

Węgierscy producenci wieprzowiny domagają się rządowej pomocy na modernizację gospodarstw. Pogłowie świń stale zmniejsza się, bo koszty produkcji są zbyt wysokie a oferowane w skupie ceny nie są w stanie ich zrekompensować.

Węgierscy rolnicy zużywają znacznie więcej paszy, niż farmerzy w Holandii, czy Danii. Zdaniem hodowców trzody, żeby mogli wyjść na swoje kilogram żywca powinien kosztować około 300 forintów.


POWIĄZANE

St. Valentin, 11 listopada 2025 r. – Podczas tegorocznych targów Agritechnica 20...

Kot w domu to sama radość, a kilka kotów… jeszcze więcej radości! Te niezwykle i...

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę