biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Węgierscy producenci wieprzowiny domagają się pomocy

24 stycznia 2005

Węgierscy producenci wieprzowiny domagają się rządowej pomocy na modernizację gospodarstw. Pogłowie świń stale zmniejsza się, bo koszty produkcji są zbyt wysokie a oferowane w skupie ceny nie są w stanie ich zrekompensować.

Węgierscy rolnicy zużywają znacznie więcej paszy, niż farmerzy w Holandii, czy Danii. Zdaniem hodowców trzody, żeby mogli wyjść na swoje kilogram żywca powinien kosztować około 300 forintów.


POWIĄZANE

Raport ekspercki dla PPR.pl Opracowanie na podstawie raportu USDA „Spanish Dried...

Europejskie organizacje rolnicze biją na alarm — nowe koncesje handlowe dla Ukra...

W Parlamencie Europejskim w czwartek 10 lipca odbędzie się głosowanie o wotum ni...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę