A_BIO_AGRO_950

Większy światowy przerób rzepaku

5 stycznia 2016
Bank Gospodarki Żywnościowej podał, że Oil World szacuje, że w okresie lipiec-grudzień 2012 światowy przerób rzepaku i canoli osiągnął poziom 30,55 mln t, czyli był wyższy o blisko 1 mln t (3%) w stosunku do analogicznego okresu w 2011 roku.
Większy przerób surowca w warunkach mniejszej jego podaży przyczynił się do spadku zapasów w niektórych krajach (m.in. w Kanadzie i w UE).
Według Oil World, w okresie styczeń-czerwiec 2013 przerób rzepaku i canoli może wynieść 27,8 mln t. Byłby to wynik niższy nie tylko w stosunku do wcześniejszego półrocza, ale i I połowy 2012 roku, gdy przerobiono 29,2 mln t surowca.



POWIĄZANE

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę