biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Wigilia ekologicznie przyrządzona

20 grudnia 2004

Barszcz, kutia i kluski z makiem to tylko niektóre wigilijne przysmaki, jakich można było skosztować na sobotnim kiermaszu żywności ekologicznej w toruńskim Muzeum Etnograficznym.

Ci, którym potrawy przypadły do gustu, mogli kupić produkty do ich przyrządzenia. Goście mieli także okazję zwiedzić wystawę "Akwizytorzy szczęścia. O dawnych i współczesnych kolędnikach".

Nastrojowe przedświąteczne spotkanie przygotowały Stowarzyszenie Ekoland, Muzeum Etnograficzne i Centrum Doradztwa, Rozwoju Rolnictwa i Obszarów Wiejskich w Przysieku.


POWIĄZANE

Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych podkreśla konieczność traktowa...

Obecnie zastrzeżonych jest ponad 6,5 mln numerów PESEL. Jak podkreślają znawcy t...

 Rynek zbóż (jęczmień, pszenica, kukurydza) Ukraina: ceny jęczmienia paszowego r...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę