A_BIO_AGRO_950

Włochy importują mniej owoców i warzyw

18 lipca 2012
FAMMU/FAPA podała, że - jak wynika z najnowszych danych Fruitimprese, wolumen importu świeżych owoców i warzyw we Włoszech w pierwszym kwartale bieżącego roku zmniejszył się w odniesieniu do analogicznego okresu roku poprzedniego, wzrósł natomiast ich eksport.
Natomiast w ujęciu wartościowym zarówno eksport jak i import produktów ogrodnictwa odnotowały spadek.

W omawianym okresie Włosi wyeksportowali łącznie 1,08 mln ton świeżych owoców i warzyw, a zaimportowali ich odpowiednio 826,5 tys. ton. W eksporcie dominowały przede wszystkim świeże owoce - ponad 558,0 tys. ton oraz warzywa - 363,3 tys. ton. Import zdominowały natomiast świeże warzywa wraz z warzywami strączkowymi - ponad 420,0 tys. ton.



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę