aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Cząber Cykoria

26 września 2018
Cząber Cykoria

Skąd pomysł na jego wprowadzenie na rynek? Chcemy promować polską kuchnię, a cząber jest jej nieodłącznym, lecz mocno zapomnianym elementem.

Przyprawa ta stosowana była bowiem od pokoleń w naszej kulinarnej kulturze i to nie tylko do doprawiania roślin strączkowych, mięs, warzyw i jajek, ale także jako lek na niestrawność, łagodzący ból gardła i działający antyseptycznie.

Współcześnie cząber występuje najczęściej jako składnik mieszanek przyprawowych dedykowanych fasolom, zapiekankom czy w ziołach prowansalskich, a my chcemy to zmienić.

Jego możliwości są bowiem ogromne, a fakt, że doskonale zastępuje pieprz i znajduje zastosowanie w diecie bezsolnej sprawiają, że doskonale wpisuje się w panujący w Polsce prozdrowotny trend, nawiązując przy tym do tradycyjnej, polskiej kuchni.

 

Biuro prasowe CYKORIA S.A. / Jerzy Kurowski Dyrektor d/s handlu i marketingu


POWIĄZANE

Już za moment rozpocznie się długo wyczekiwany gorący sezon wakacyjny. Z pomocą ...

Nieustannie pojawiają się nowe informacje o przypadkach, w których oszuści wykor...

Wiele osób posiadających rezydencję podatkową Abu Zabi, Dubaju czy innego emirat...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę