Azoty_Kedzierzyn_4_04_16

Dolnośląskie Perły 2016

14 września 2016
Dolnośląskie Perły 2016

Podczas finału XVI edycji wojewódzkiego etapu ogólnopolskiego konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów komisja konkursowa nominowała produkty i potrawy do ogólnopolskiej nagrody Perła 2016.

Prestiżowe statuetki dostaną:

-w kategorii najlepszy regionalny produkt żywnościowy:

•    Ser górski Sudecki
 Wańczykówka, Lucyna i Sylwester Wańczyk, Krzeszów
•    Korniszon
Zakład Handlu i Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego, Teofil Szelwika, Ścinawa
•    Likier karkonoski
Abditus Sp. z o. o., Tomasz Łuszpiński, Borowice w Karkonoszach

-w kategorii najlepsze danie i potrawa regionalna:

•    Koryto Gerwazego, czyli gulasz z dzika i jelenia
Dworek Galosa Sp. z o.o., Monika Galos, Strachocin

Krajowy Finał Konkursu i uroczystości wręczenia statuetki Perły 2016, odbędzie się w Poznaniu, w niedzielę 25 września, w czasie trwania Międzynarodowych Targów Spożywczych Polagra Food.

 

dodr.pl, fot. DODR


POWIĄZANE

Senat poparł w czwartek ustawę ułatwiającą rolnikom sprzedaż żywności z własnego...

Rolnicy ze stref objętych ograniczeniami z powodu wystąpienia afrykańskiego pomo...

Copa i Cogeca odrzuciły w środę plany Komisji Europejskiej dotyczące obcięcia o ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę