biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Specjały w studenckich stołówkach

7 sierpnia 2003

Półtoraroczny kotlet i herbata sprzed 3 miesięcy - takie specjały serwowała studentom jedna z uczelniach stołówek, skontrolowanych przed wakacjami przez PIH. Wyniki badania nie zachęcają do korzystania z tego rodzaju punktów gastronomicznych.

Zdaniem rzecznika Urzędu Ochrony i Konsumenta, przeterminowane potrawy, to nieomal norma w stołówkach. - Regułą było to, że wykorzystywano do produkcji potraw artykuł przeterminowany do prawie 3 miesięcy - mówi Elżbieta Anders.

Ponad 80 procent szkolnych i uczelnianych stołówek raczy młodą klientelę daniami przeterminowanymi, niedoważonymi, a na dodatek podawanymi na brudnych talerzach. - Co oznacza, że trzeba mieć szczęście, by trafić do baru, w którym nie ma nieprawidłowości - konkluduje Anders.


POWIĄZANE

Waszyngton, 10 września 2025 r. – Amerykański Departament Rolnictwa (USDA) ogłos...

Instytut Spraw Obywatelskich włączył się w konsultacje dwóch projektów ustaw,któ...

Podróże często kuszą nas egzotycznymi roślinami, które zachwycają nas do tego st...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę