aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Studium Podyplomowe

19 czerwca 2002

Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu
Wydział Rolniczy
Katedra Ekonomiki Gospodarki Żywnościowej

Studium Podyplomowe Marketing Produktów Rolno-Spożywczych uruchomione zostało w 1994 r z inicjatywy Katedry Ekonomiki i Organizacji Rolnictwa oraz Scottish Agricultural College w ramach Programu TEMPUS. Program ten realizowany był od 1994 roku we współpracy z Akademią Rolniczą w Krakowie, University of Limerick (Irlandia) i Bundesanstalt für Milchforschung, Oranienburg (Niemcy. Podstawowym celem Studium jest rozszerzenie i pogłębienie wiedzy marketingowej absolwentów wyższych uczelni, związanych z przemysłem i handlem rolno-spożywczym, przedsiębiorstwami rolniczymi, usługami, doradztwem, bankami, a więc szeroko rozumianym agrobiznesem. W dobie powszechnej globalizacji rynku, przedsiębiorstwa powinny dysponować kadrą o dużych umiejętnościach i doświadczeniu marketingowym. Studium nasze stawia sobie jako pierwszoplanowe zadanie przygotowanie takiej kadry.

Organizacja Studium Podyplomowego

Studium Podyplomowe Marketing Produktów Rolno-Spożywczych to roczne studia obejmujące 220 godzin zajęć w ramach następujących przedmiotów: Rynek produktów rolno-spożywczych, Marketing, Badanie i analiza rynku, Wybrane zagadnienia marketingowe oraz Rynki w praktyce. W programie studiów zagadnienia teoretyczne powiązane są z prezentacją działań marketingowych w wielu przedsiębiorstwach. Nauka odbywa się w systemie zaocznym, przez dwa semestry, w układzie dziesięciu 2-3 dniowych zjazdów. Naszym słuchaczom oferujemy:

  • zestaw materiałów dydaktycznych
  • wykłady prowadzone przez doświadczoną kadrę
  • zajęcia komputerowe
  • wyjazdy do znanych firm i spotkania z kadrą zarządzającą
  • wykłady specjalistów - praktyków z dziedziny m.in. marketingu wybranych rynków, zarządzania, badań rynkowych.

Warunkiem przyjęcia na Studium są ukończone studia wyższe. Zgłoszenie uczestnika na Studium powinno zawierać: wniosek o przyjęcie na Studium, odpis dyplomu, 2 zdjęcia, kwestionariusz osobowy oraz dowód wpłaty pierwszej raty.
Absolwenci Studium uzyskują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych w zakresie marketingu produktów rolno-spożywczych.

Kierownikiem Studium Podyplomowego jest dr Anna Trębacz, tel. (061) 848 71 26.

Zgłoszenia na Studium Podyplomowe przyjmuje oraz dodatkowych informacji udziela Sekretariat Studium:

Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu
Katedra Ekonomiki Gospodarki Żywnościowej
Pracownia Marketingu i Rynku Rolnego
ul. Wojska Polskiego 28, 60-637 Poznań
tel. (061) 848 70 90; 848 71 26


POWIĄZANE

W jaki sposób witamina D chroni przed najpowszechniejszymi chorobami i jednocześ...

Kolejne wchodzące w skład grupy spółek DANONE w Polsce podmioty już w 2024 roku ...

Czyli dlaczego warto spożywać warzywa, owoce i soki? Większość ekspertów ds. żyw...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę