aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Just Egg podbija chiński rynek

30 maja 2019
Just Egg podbija chiński rynek

Amerykański start-up firmy JUST, produkt „Just Egg” – płynny, roślinny zamiennik jaj tradycyjnych powstały na bazie izolatu białka fasoli mung – ruszył na podbój chińskiego rynku. Pojawił się w ofercie e-commerce, sklepach detalicznych i punktach gastronomicznych.

Przypominamy, że firma JUST pozyskała już partnerów do współpracy w USA, Hongkongu i w Europie. W 2018 roku JUST zawarł porozumienie z włoską Grupą Eurovo a w roku 2019 z niemieckim gigantem mięsnym PHW Group. Produkt ma być dostępny w Europie w  czwartym kwartale 2019  roku.

Przedstawiciele amerykańskiej firmy wyrażają nadzieję, że innowacyjny produkt posiada takie atrybuty w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności, które idealnie wpasowują się we współczesne trendy konsumenckie w Chinach.

Eksperci twierdzą, że obawy związane z chorobami drobiu takimi jak grypa ptaków, są jednym z czynników wspierających wzrost rynku zamienników jaj. Co więcej, fasola mung jest popularna w chińskim rolnictwie i jest produktem preferowanym w diecie Chińczyków.

 

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz


POWIĄZANE

Z najnowszego rynkowego raportu wynika, że art. spożywcze na grilla rdr. zdrożał...

- Zrównoważona produkcja, m.in. mleka i wołowiny, do której dąży Europa, musi uw...

W dzisiejszym świecie pełnym mniejszych wycieczek i dłuższych podróży, bogatego ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę