aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Krajowa Spółka Cukrowa S.A. organizuje staże dla studentów Politechniki Łódzkiej

26 kwietnia 2016
Krajowa Spółka Cukrowa S.A. organizuje staże  dla studentów Politechniki Łódzkiej

W środę 27 kwietnia 2016 r. przedstawiciele Krajowej Spółki Cukrowej S.A. spotkają się ze studentami Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej. Celem spotkania jest pozyskanie studentów na staże do pięciu Oddziałów KSC S.A.


Staże odbędą się w okresie kampanii cukrowniczej 2016/17 w Oddziałach KSC S.A: „Cukrownia Dobrzelin”, „Cukrownia Malbork”, „Cukrownia Krasnystaw”, „Cukrownia Werbkowice”, „Cukrownia Kluczewo”.


- Staże będą odbywać się w laboratoriach i w działach produkcji Cukrowni. Przyjmiemy na nie najzdolniejszych studentów, którzy swoją przyszłość zawodową planują związać z przemysłem cukrowniczym. Najlepsi będą mogli liczyć na zatrudnienie w Krajowej Spółce Cukrowej S.A. – mówi Paweł Piotrowski, Prezes Zarządu Krajowej Spółki Cukrowej S.A.


Na odbycie stażu w Cukrowniach KSC S.A. mogą liczyć przede wszystkim studenci Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej z kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka o specjalizacji Cukrownictwo. Mile widziani są także studenci z kierunku Biotechnologia oraz Ochrona/Biotechnologia Środowiska. Na spotkanie zostali zaproszeni studenci ze studiów inżynierskich (trwających 7 semestrów), którzy obecnie są na semestrze 6 oraz studenci studiów magisterskich (trwających 3 semestry), którzy obecnie są na semestrze 3. Przedstawiciele Spółki chętnie spotkają się także ze studentami z młodszych semestrów, aby zaprezentować im Spółkę oraz branżę cukrowniczą i zachęcić do wyboru specjalizacji Cukrownictwo.


Ze studentami spotkają się pracownicy Departamentu Organizacji i Zarządzania KSC S.A., Departamentu Techniczno-Produkcyjnego KSC S.A. oraz pracownicy Oddziału „Cukrownia Malbork” i Oddziału „Cukrownia Werbkowice”.

 

***

Krajowa Spółka Cukrowa S.A. powstała w 2002 roku. Jest największym w Polsce i ósmym, co do wielkości, producentem cukru w Europie. Udział KSC S.A. w krajowym rynku cukru wynosi blisko 40 procent. W skład koncernu wchodzi 7 cukrowni (Dobrzelin, Kluczewo, Krasnystaw, Kruszwica, Malbork, Nakło, Werbkowice) zlokalizowanych na terenie pięciu województw.


Podstawowy przedmiot działalności Krajowej Spółki Cukrowej S.A. stanowi produkcja
i sprzedaż cukru oraz handel wyrobami powstałymi w trakcie jego wytwarzania. Odbiorcami produktów Spółki sprzedawanymi pod marką
Polski Cukier są zarówno uznane firmy polskie, jak i renomowane koncerny międzynarodowe.


Grupa Kapitałowa KSC S.A. działa w pięciu sektorach rynku rolno-spożywczego. Podstawowym sektorem Grupy pozostaje przemysł cukrowniczy. Cztery kolejne to przemysł cukierniczy, przemysł przetwórstwa owocowo-warzywnego, przemysł zbożowo-młynarski oraz przemysł ziemniaczany.

Biuro prasowe KSC S.A.


POWIĄZANE

Zmiana pozycji rolnictwa strategicznym atutem Europy!   Ponieważ Unia Europejska...

Jak pinformował na Sławomir Homaja z NSZZZ RI Solidarność, do tej pory w dopłaci...

Belgijski organ ds. zdrowia popiera nowe zasady edycji genów, inna jest opinia f...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę