Azoty_Kedzierzyn_4_04_16

Medal dla Narodowej Reprezentacji Juniorów!

26 października 2016

W dniach 21 - 25 października odbyła się 24 Olimpiada Kulinarna w Erfurcie. Jest to jeden z najważniejszych i  najbardziej prestiżowych konkursów w świecie kulinarnym. W tym roku 2000 szefów kuchni z 59 krajów przygotowywało ponad 7000 świeżych dań rywalizując w 18 przeszklonych kuchniach, czyniąc tym samym hale targów w Erfurcie największą restauracją świata.

Polskę reprezentowała, objęta patronatem Prezesa Agencji Rynku Rolnego, Narodowa Reprezentacja Juniorów wystawiona przez   Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.

Pierwszym sukcesem młodych polskich kucharzy było zdobycie brązowego medalu w wymagającej kategorii „Hot Kitchen” - przygotowania na oczach widowni i zaserwowania do degustacji 60 porcji dań narodowych w postaci przystawki, dania głównego i deseru.

Zmagania zakończyły się 25 października – trzymajmy kciuki za kolejne sukcesy Polaków!

ARR


POWIĄZANE

Światowy Dzień Gleby, obchodzony 5 grudnia, został ustanowiony z inicjatywy Orga...

Ptasia grypa jest groźna dla zamkniętych hodowli drobiu, natomiast nie zagraża z...

W odpowiedzi na pismo MRiRW, przy którym przekazano projekt rozporządzenia Minis...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę