aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Nowe badania dowodzą, że jedzenie jaj redukuje ryzyko udaru

8 listopada 2016
Nowe badania dowodzą, że jedzenie jaj redukuje ryzyko udaru

Naukowcy dowiedli, że jedzenie jednego jaja dziennie redukuje o 12 procent ryzyko wystąpienia udaru. Badania opublikowano w Journal of the American College of Nutrition.

Nowe wyniki badań są pochodną analiz jakie przeprowadzono na 308 tysiącach przypadków. Informacje zbierano przez 33 lata, między rokiem 1982 a 2015. Przypuszcza się, że zmniejszenie ryzyka udaru związane z jedzeniem jaj wynika z zawartości w jajach antyoksydantów oraz dobrej jakości białek występujących w jajach, które zmniejszają ciśnienie krwi.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz


POWIĄZANE

Parlament UE przyjął nowe przepisy, które sprawią, że opakowania staną się bardz...

Przy 428 głosach za, 131 przeciw i 44 wstrzymujących się, posłowie poparli przed...

Posłowie przyjęli zmiany we wspólnej polityce rolnej (WPR), aby zmniejszyć obcią...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę