Azoty_Kedzierzyn_4_04_16

Nowe badania dowodzą, że jedzenie jaj redukuje ryzyko udaru

8 listopada 2016
Nowe badania dowodzą, że jedzenie jaj redukuje ryzyko udaru

Naukowcy dowiedli, że jedzenie jednego jaja dziennie redukuje o 12 procent ryzyko wystąpienia udaru. Badania opublikowano w Journal of the American College of Nutrition.

Nowe wyniki badań są pochodną analiz jakie przeprowadzono na 308 tysiącach przypadków. Informacje zbierano przez 33 lata, między rokiem 1982 a 2015. Przypuszcza się, że zmniejszenie ryzyka udaru związane z jedzeniem jaj wynika z zawartości w jajach antyoksydantów oraz dobrej jakości białek występujących w jajach, które zmniejszają ciśnienie krwi.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz


POWIĄZANE

Ognisko ptasiej grypy zostało zlikwidowane, wszystkie ptaki zostały zutylizowane...

Kraje Afryki są największymi dostawcami cukru do Polski - wynika z publikacji Ag...

Reprezentanci Rolniczej Izby Republiki Czeskiej (AKČR), Krajowej Rady Izb Rolnic...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę