Advertisement

Nowe hummusy Sante według Kuchni 5 Przemian

9 stycznia 2017
Nowe hummusy Sante według Kuchni 5 Przemian

Firma Sante zmodyfikowała recepturę hummusów tak, by składniki tego produktu były pochodzenia naturalnego. Hummusy Sante stworzono według przepisu opartego o Kuchnię Pięciu Przemian i na bazie Wody Ożywionej, mającej naturalne właściwości regenerujące. Hummus Sante to produkt z Certyfikatem Vege – wegetarianie i weganie mają pewność, że jest w 100% roślinny. To produkt bez glutenu, o niskim indeksie glikemicznym, dostarczający błonnika, kwasu foliowego, manganu i żelaza. W ofercie Sante znajdzie się hummus klasyczny, hummus z oliwkami i hummus z suszonymi pomidorami.    

Hummus Sante – wszystkie składniki pochodzenia naturalnego

Hummus Sante to  najwyższej jakości pasta z ciecierzycy i tahini (pasty sezamowej) z dodatkiem aromatycznych przypraw. Ma wspaniały smak i doskonale kremową konsystencję – ani jednej grudki! Dzięki ulepszeniu receptury zawiera składniki pochodzenia naturalnego. Usunięto regulator kwasowości, czyli kwas cytrynowy oraz przeciwutleniacz – kwas L askorbinowy, a koncentrat soku z cytryny zastosowano zamiast koncentratu z suszonej cytryny. Nową recepturę wzbogacono o kurkumę – przyprawę wykorzystywaną w kuchni Bliskiego Wschodu i znaną z dobroczynnych właściwości. Kurkuma ma działanie przeciwzapalne, przeciwnowotworowe i jest naturalnym antyoksydantem.  Hummusy Sante przyprawiono Solą morską Sante, która nie zawiera sztucznych antyzbrylaczy i jest źródłem naturalnego magnezu.

Certyfikat Vege – hummus Sante dla wegetarian, wegan i nie tylko!

Hummusy Sante uzyskały prestiżowy „Certyfikat Vege dla wegetarian i wegan” potwierdzający, że to produkty w 100% roślinne. Certyfikat Vege mogą otrzymać wyłącznie produkty nie zawierające żadnych składników pochodzenia zwierzęcego, ani też jakichkolwiek składników organizmów modyfikowanych genetycznie. Składniki roślinne pochodzą z upraw, w których nie stosowano żadnych stymulatorów wzrostu. Produkt musi być także wolny od wszelkich zanieczyszczeń pośrednich, co oznacza, że podczas produkcji nie może mieć kontaktu z produktami niewegańskimi. Ani końcowy produkt, ani żaden z jego składników nie może być testowany na zwierzętach. Hummusy Sante spełniają wszystkie te rygorystyczne kryteria i już po raz drugi otrzymały znak jakości Vege. Hummusy Sante wyróżnia najwyższa jakość – nie trzeba być wegetarianinem czy weganinem, aby docenić jego smak i właściwości odżywcze!

Hummus Sante – źródło błonnika, kwasu foliowego, manganu i żelaza

Hummusy Sante są źródłem błonnika, który wspomaga pracę układu trawiennego. Odznacza się także wysoką zawartością kwasu foliowego, który pomaga w prawidłowej produkcji krwi, w utrzymaniu prawidłowej funkcji psychologicznych i w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Jest także źródłem manganu, który przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Hummus Sante klasyczny i hummus Sante z suszonymi pomidorami to ponadto źródło żelaza, które przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Hummusy Sante to produkty naturalnie bezglutenowe, odpowiednie dla osób, które chcą wyeliminować gluten z diety. Mają niski indeks glikemiczny, co oznacza, że po ich spożyciu nie następują nagłe wahania poziomu cukru we krwi. Dzięki temu dłużej czujemy się najedzeni i możemy ograniczyć podjadanie.

Hummusy Sante – przepis według Kuchni 5 Przemian

Hummusy Sante są produkowane zgodnie z zasadami Kuchni 5 Przemian. Ta teoria smacznego i zdrowego gotowania w harmonijny sposób zwiększa energetyczny potencjał pożywienia. Wywodzi się z tradycyjnej medycyny chińskiej, wedle której cykl naturalnych przemian natury powinien znaleźć odzwierciedlenie również w sposobie tworzenia pokarmów. Hummus Sante zawiera wszystkie pięć elementów potrzebnych do zharmonizowania tej potrawy, dzięki czemu zwiększa się jej przyswajalność i strawność.

Woda Ożywiona w Hummusach Sante

Hummusy Sante są przygotowywane na bazie Wody Ożywionej Grandera, mającej optymalną heksagonalną strukturę i wysokie parametry energetyczne. Woda Ożywiona znacznie lepiej nawadnia biomolekuły organizmu i naturalnie stymuluje organizm do samoregeneracji. Taka woda jest nośnikiem informacji, a korzystną energię emituje w postaci korzystnych dla organizmu częstotliwości. Potrawy przygotowane z użyciem Wody Ożywionej mają lepszy smak i dłużej zachowują świeżość.

Hummus Sante – smakowita przekąska i nie tylko

Kremowa pasta z ciecierzycy i tahini to przysmak kuchni arabskiej, który zyskuje coraz większą popularność również w Polsce. Przepadają za nim wegetarianie i weganie z uwagi na wysokie walory odżywcze i wspaniały smak. Hummus podawany ze świeżym pieczywem lub z chlebkami pita, doprawiony oliwą to prawdziwy, orientalny przysmak. Podawany na krakersach lub jako dip sprawdzi się jako oryginalna przekąska podczas spotkania z przyjaciółmi – w dodatku bardzo smaczna i zdrowa!

Informacje o firmie

infowire.pl


POWIĄZANE

Od 10 kwietnia rolnicy, w tym właściciele sadów, mogą ubezpieczać uprawy na korz...

Sejmowa komisja rolnictwa odrzuciła w czwartek dwa poselskie projekty nowelizacj...

Europejska Sieć na rzecz Zrównoważonego Rozwoju (European Sustainable Developmen...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę