A_BIO_AGRO_950

Salmonella w Izraelu

7 września 2017
Salmonella w Izraelu

Jedenaście milionów jaj może być skażonych bakteriami salmonelli - podejrzewają izraelskie służby weterynaryjne.

Przenoszona na jajach salmonella doprowadziła już do choroby wielu osób, ale ich dokładna liczba nie jest znana. Izraelskie organy nadzorcze zamknęły także jeden z zakładów pakowania oraz wycofały z rynku jaja marki „Yesh Meof”.

Prewalencja salmonelli w Izraelu była do tej pory bardzo niska, kształtowała się na poziomach poniżej trzech procent. To lepszy wynik niż uzyskiwany średnio w państwach europejskich oraz w Stanach Zjednoczonych.

 

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz


POWIĄZANE

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę