Azoty_Kedzierzyn_4_04_16

Sezon na grila trwa!

5 sierpnia 2016

Na grilla nigdy nie jest za późno! Co roku zachwyca nas wyjątkowymi walorami smakowymi, a sączące się na tarasach i ogródkach działkowych smużki dymu świadczą tylko o jednym – sezon grillowy w pełni! Pozwól sobie na odrobinę szaleństwa i sięgnij po grillowe rarytasy od JBB!

 Mięso z grilla, dzięki wytapianiu w wysokiej temperaturze, ma mniej tłuszczu od mięsa smażonego – jest zatem mniej kaloryczne. Zanim położymy mięso na grilla warto je wcześniej zamarynować. Sprawdzą się tu aromatyczne zioła, odrobina oliwy, czosnek, sól, a także szczypta ulubionych przypraw.

– Jeśli brakuje nam czasu na  wcześniejsze przygotowania, zaopatrzmy się w mięso surowe, przygotowane już do obróbki termicznej – zamarynowane w doskonałej jakości przyprawach i ziołach – poleca Ewa Mielnicka, PR Manager w firmie JBB. – Naszym klientom polecamy w takiej sytuacji gotowy Karczek Grillowy i Boczek Grillowy z serii Grill&Play, które zaskoczą doskonałą kompozycją smakową.

Grill jak sport narodowy

Świeże mięso, wzbogacone wysokiej jakości mieszanka ziół i przypraw może posłużyć za główny posiłek grillowej uczty. Pamiętajmy, aby przed podaniem, sprawdzić, czy mięso jest dobrze upieczone.

– Mięso z grilla jest chrupiące i wyróżnia się wyjątkowymi walorami smakowymi. Jest też zdrowe, bowiem dzięki krótkiej obróbce termicznej zachowuje większość swoich składników odżywczychprzekonuje Ewa Mielnicka, PR Manager w firmie JBB.Poza tym grill to jedna z niewielu okazji, kiedy nawet ktoś, kto nie zna się na sztuce kulinarnej, może zabłysnąć w towarzystwie. Przygotowanie potraw na grilla jest szybkie, proste, a dzięki bogatej ofercie producentów mięsa, za każdym razem możemy zaskoczyć czymś innym.

Pamiętaj! Aby serwowane potrawy były zdrowe i pozbawione szkodliwych substancji smolistych, podczas grillowania należy używać specjalnych tacek aluminiowych, z otworkami umożliwiającymi cyrkulację powietrza oraz wgłębieniami, w których zbiera się tłuszcz. Do żarzącego się węgla drzewnego (wyłącznie z drzew liściastych – iglaste wydzielają trujące opary) nie możemy dodawać żadnych produktów „ubocznych” z codziennego użytkowania, typu: stare kartki, deski, kartony, nawet jeśli wydaje nam się, że to tzw. produkty naturalne.

Wszystkie warunki spełnione? Zatem życzymy smacznego!



POWIĄZANE

W Deszcznie w woj. lubuskim wykryto na jednej z ferm gęsi ognisko wirusa H5N8, n...

W niedzielę zebrał się Wojewódzki Zespół Zarządzania Kryzysowego, by podsumować ...

Posłowie zdecydowali, by projekt noweli Prawa łowieckiego skierować do sejmowych...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę