OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Spożywanie produktów pszczelich może mieć wpływ na podnoszenie odporności organizmu

18 grudnia 2020
Spożywanie produktów pszczelich może mieć wpływ na podnoszenie odporności organizmu

“Jedz na zdrowie” to plakat promujący zadanie informacyjne Polskiego Związku Pszczelarskiego o produktach pszczelich, przygotowane z finansowaniem ze środków Funduszu Promocji Roślin Oleistych. W ramach tego projektu zostały wydane ulotki i plakaty, które mają pojawić się w placówkach zdrowia, aptekach, sklepach pszczelarskich i innych miejscach użyteczności publicznej.


Celem projektu jest zwiększenie świadomości społeczeństwa o wartościach odżywczych i zdrowotnych pochodzących zarówno z miodu, jak i z pyłku kwiatowego, pierzgi, mleczka pszczelego.


Krajowe Zrzeszenie Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych pragnie również zachęcić wszystkich do podnoszenia odporności organizmu poprzez spożywanie produktów pszczelich.


Szersze informacje o rodzajach miodu i poszczególnych produktach pszczelich można uzyskać na stronie Polskiego Związku Pszczelarskiego www.pzp.biz.pl w zakładce „Warto wiedzieć”.

 

kzprirb.pl / Polski Związek Pszczelarski


POWIĄZANE

Pogoda nie rozpieszcza producentów kukurydzy. Siewy na północy i w centrum kraju...

Gwałtowny wzrost niepewności w zakresie handlu i polityki gospodarczej, słabszy ...

Rolnictwo precyzyjne wprowadza nowe technologie, które rewolucjonizują podejście...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę