OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

O konkurencyjności polskiej żywności

3 grudnia 2015
W ramach Forum Debaty Publicznej pod hasłem  „Potencjał obszarów wiejskich szansą rozwoju” 26 czerwca w Pałacu Prezydenckim dyskutowano  na temat czynników wpływających na konkurencyjność polskiej żywności. Debatę z udziałem ekspertów otworzył w imieniu Prezydenta RP Bronisława Komorowskiego Sekretarz Stanu w KPRP Dariusz Młotkiewicz.
Dyskusja w gronie praktyków z różnych branż, teoretyków i przedstawicieli instytucji związanych z rolnictwem dotyczyła zarówno tych czynników, które wzmacniają, jak i tych, które konkurencyjność osłabiają. Służyła znalezieniu w przyszłości korzystnych rozwiązań instytucjonalnych i prawnych sprzyjających dalszemu rozwojowi tej ważnej branży.


POWIĄZANE

Po prawie 100 dniach podróżowania po kraju i bezpośrednich spotkań z setkami rol...

Drugi dzień Europejskiego Forum Rolniczego upłynął pod znakiem intensywnych dysk...

Pierwsza edycja konkursu Targów TSW rozstrzygnięta  W ramach 15. edycji Targów S...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę