Wytwórnie pasz są zainteresowane polskimi roślinami białkowymi, ale śruty sojowej nie da się całkowicie wyeliminować z pasz, nie tylko ze względu na parametry...
Złoty medal dla mieszanki łąkowo-pastwiskowej XARA oraz znak „Nowość” dla mieszanki proteinowej MLEKSTAR. Tymi wyróżnieniami zostały nagrodzone produkty firmy...
W Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi odbyła się dziś, zorganizowana przez Izbę Gospodarczą Handlowców, Przetwórców Zbóż i Producentów Pasz konferencja...
Ministerstwo Rolnictwa prowadzi wielokierunkowe działania, które mają zmniejszyć deficyt krajowego białka w żywieniu zwierząt - zapewniła w środę wiceminister...
Najnowsze dane z rynków bydła, trzody i drobiu w Polsce są optymistyczne. Potwierdzają tendencję wzrostową produkcji zwierzęcej w kraju. W dobrej kondycji po...
Ministerstwo rolnictwa, po uzyskaniu opinii członków Zespołu ds. alternatywnych źródeł białka, planuje przedłużyć okres stosowania w żywieniu zwierząt pasz GMO ...
Dobrze zbilansowana dieta to podstawa prawidłowego funkcjonowania każdego organizmu. W żywieniu koni szczególnie ważne jest, aby dostawały odpowiednią dawkę do...
Podsekretarz stanu Ewa Lech uczestniczyła w piątek, w dorocznym spotkaniu branżowym firm sektora handlu i przetwórstwa zbóż oraz produkcji...
Produkowana w Polsce śruta rzepakowa może w dużej części zastąpić importowane białko paszowe - uważa dyrektor generalny Polskiego Stowarzyszenia Producentów Oleju Adam Stępień. Organizacja chce przekonać hodowców bydła i trzody do wykorzystywania śruty rzepakowej w żywieniu zwierząt.
Firma De Heus wprowadziła na rynek nowy produkt Bestermine Drożdże – mieszankę mineralną z wysoko skoncentrowaną dawką żywych drożdży, dla zapewnienia...