aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Drób w Unii

24 października 2002

Unia Europejska jest trzecim światowym producentem mięsa drobiowego.

Wyprzedzają ją jedynie Stany Zjednoczone i Chiny. W zeszłym roku produkcja wyniosła blisko 9 mln ton mięsa. Eksperci szacują, że w ciągu 6 lat podwoi się. Rosną także apetyty unijnych konsumentów. Najwięcej drobiu zjadają Irlandczycy – rocznie ponad 30 kg na osobę. Niewiele gorsi są Portugalczycy i Brytyjczycy.

POWIĄZANE

Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych i Biuro Przedstawiciela Handlu USA po...

Sieci handlowe i producenci żywności wycofują jaja z chowu klatkowego. Już co tr...

Komisja ds. Konkurencji Republiki Południowej Afryki oraz niezależny organ podle...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę