aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 1 do 6 X 2001 r.

11 października 2001
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred.
jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak 1,73  0,43 0,72
jogurt owocowy kubek PS 450 g zł /opak  1,86 1,50 1,65
jogurt owocowy kubek PS 500 g zł /opak  1,87 1,53 1,72
kefir kubek PS 200 g zł /opak  0,74 0,47 0,59
kefir kubek PS 450 g zł /opak  1,06 0,67 0,93
kefir kubek PS 500 g zł /opak  1,30 0,54 1,04
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. zł /kg  12,84 6,20 9,23
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg zł /kg  9,47 7,28 8,38
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,24 0,96 1,10
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,62 0,90 1,16
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr zł /litr  1,95 0,93 1,53
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg zł /kg  9,63 7,80 8,44
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. zł /kg  14,98 9,00 11,67
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. zł /kg  13,91 10,38 12,89
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. zł /kg  15,69 9,00 11,70
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. zł /kg  12,51 11,14 11,77
serek topiony kremowy kostka 100 g zł /opak  1,11 0,87 0,96
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g zł /opak  1,41 0,70 0,98
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g zł /opak 1,41 0,85 1,12
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g zł /opak 1,50 0,90 1,26
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g zł /opak  1,23 0,68 0,97
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g zł /opak 1,23 0,96 1,06
twarożek ziarnisty 200 g zł /opak 1,65 1,20 1,36
twaróg półtłusty formowany zł /kg 8,35 5,60 6,73
twaróg półtłusty klinek zł /kg 7,20 6,85 7,05
twaróg półtłusty konfekcjonowany zł /kg 7,10 6,69 6,90
twaróg półtłusty krajanka zł /kg  8,50 5,67 7,03

W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 87 zakładów.

Zapasy artykułów mleczarskich

nazwa produktu ilość (tony) liczba przedsiębiorstw
masło (>10 ton) 1 399,2 21
mleko w proszku (>100 ton) 4 972,6 14
sery twarde (>50 ton) 5 937,4 15

Badanie dotyczyło zakładów, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10, 100 i 50 ton. W analizowanym tygodniu zanotowano spadek zapasów: masła – o 288,1 ton, tj. 17,1%, mleka w proszku – o 1 231,0 ton, tj. 19,8%. Na przestrzeni tygodnia zapasy serów twardych wzrosły o 364,1 ton, tj. 6,5%.

Źródło: GISiPAR - informacja nr 37

POWIĄZANE

Sekretariat Prezesa Zarządu ZPPM, Pana Marcina Hydzika,  przesyłał do Pierwszego...

- Polskie mleczarnie zaczynają już zmniejszać gramaturę opakowań - ich tarę - za...

W terminie 19-23 lutego 2024 r., członków Polskiej Izby Mleka tj.  Spółdzielczą ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę