aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 3 do 8 XII 2001 r.

13 grudnia 2001
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred.
jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  0,90 0,43 0,68
jogurt owocowy kubek PS 450 g zł /opak  1,75 1,54 1,61
jogurt owocowy kubek PS 500 g zł /opak  1,87 1,53 1,70
kefir kubek PS 200 g zł /opak  0,59 0,47 0,54
kefir kubek PS 450 g zł /opak  1,02 0,72 0,90
kefir kubek PS 500 g zł /opak  1,56 0,64 1,08
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. zł /kg  13,38 7,50 9,81
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg zł /kg  10,17 7,60 8,72
mleko acidofilne naturalne kubek PS 500 ml zł /opak 1,41 1,12 1,27
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,24 1,00 1,13
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,43 0,95 1,15
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr zł /litr  1,96 0,93 1,52
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg zł /kg  11,83 6,50 8,06
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. zł /kg  14,98 9,50 11,74
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. zł /kg  15,98 10,96 13,68
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. zł /kg  15,69 10,00 11,62
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. zł /kg  13,00 11,34 12,17
serek topiony kremowy kostka 100 g zł /opak  1,11 0,86 0,95
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g zł /opak  1,18 0,70 0,94
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g zł /opak  1,35 1,00 1,18
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g zł /opak  1,41 1,08 1,25
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g zł /opak  1,50 0,68 0,99
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g zł /opak  1,23 0,93 1,04
twarożek ziarnisty 200 g zł /opak  1,64 1,23 1,44
twaróg półtłusty formowany zł /kg  7,81 6,25 6,83
twaróg półtłusty klinek zł /kg  7,31 6,90 7,11
twaróg półtłusty konfekcjonowany zł /kg  7,21 6,59 6,97
twaróg półtłusty krajanka zł /kg  8,50 6,26 7,04

W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 77 zakładów.

Zapasy artykułów mleczarskich

nazwa produktu ilość (tony) liczba przedsiębiorstw
masło (>10 ton)  516,6 19
mleko w proszku (>100 ton)  5 220,9 14
sery twarde (>50 ton)  5 544,8 18

Badanie dotyczyło zakładów, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10, 100 i 50 ton. W analizowanym tygodniu zanotowano wzrost zapasów: masła – o 619,1 ton, tj. 54,5%, mleka w proszku – o 1 489,3 ton, tj. 22,2% oraz serów twardych –  o 513,9 ton, tj. 10,2%. 

Źródło: GISiPAR - informacja nr 45

POWIĄZANE

Sekretariat Prezesa Zarządu ZPPM, Pana Marcina Hydzika,  przesyłał do Pierwszego...

- Polskie mleczarnie zaczynają już zmniejszać gramaturę opakowań - ich tarę - za...

W terminie 19-23 lutego 2024 r., członków Polskiej Izby Mleka tj.  Spółdzielczą ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę