aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 30 VII do 4 VIII 2001 r.

9 sierpnia 2001
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred.
jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  0,95 0,43 0,70
jogurt owocowy kubek PS 450 g zł /opak  1,87 1,54 1,69
jogurt owocowy kubek PS 500 g zł /opak  1,87 0,64 1,56
kefir kubek PS 200 g zł /opak  0,64 0,47 0,57
kefir kubek PS 450 g zł /opak  1,06 0,67 0,90
kefir kubek PS 500 g zł /opak  1,30 0,53 1,03
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. zł /kg  12,84 6,20 8,93
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg zł /kg  10,70 6,96 8,39
mleko acidofilne naturalne kubek PS 500 ml zł /opak  1,41 1,23 1,32
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,24 0,96 1,11
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w butelce PS 1 litr zł /litr 1,24 1,02 1,11
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,62 0,89 1,15
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr zł /litr  1,95 0,93 1,59
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg zł /kg  9,63 6,80 8,27
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. zł /kg  14,98 9,00 11,46
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. zł /kg  14,98 10,16 13,39
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. zł /kg  15,48 9,00 11,49
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. zł /kg  12,51 9,38 11,21
serek topiony kremowy kostka 100 g zł /opak  1,11 0,89 0,96
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g zł /opak  1,18 0,70 0,93
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g zł /opak  1,34 0,86 1,13
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g zł /opak  1,50 0,90 1,22
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g zł /opak  1,23 0,67 0,97
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g zł /opak  1,23 0,86 1,00
twaróg półtłusty formowany zł /kg  8,35 6,09 6,79
twaróg półtłusty klinek zł /kg  7,11 6,85 6,98
twaróg półtłusty krajanka zł /kg  8,50 6,26 7,03

W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 89 zakładów.

Zapasy artykułów mleczarskich

nazwa produktu ilość (tony) liczba przedsiębiorstw
masło (>10 ton)  1 859,6 23
mleko w proszku (>100 ton)  8 729,8 19
sery twarde (>50 ton)  5 876,8 17

Badanie dotyczyło, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10, 100 i 50 ton. W analizowanym tygodniu zanotowano wzrost zapasów: masła – o 263,0 ton, tj. 16,5%, mleka w proszku – o 1 172,6 ton, tj. 15,5% i serów twardych – o 3,6 ton, tj. 0,06%.

Źródło: GISiPAR - informacja nr 29

POWIĄZANE

- Polskie mleczarnie zaczynają już zmniejszać gramaturę opakowań - ich tarę - za...

W terminie 19-23 lutego 2024 r., członków Polskiej Izby Mleka tj.  Spółdzielczą ...

W 100% gospodarstw dostarczających mleko na potrzeby produkcji produktów mleczny...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę