OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Mlekovita nagrodzona

1 kwietnia 2009
Prezes Zarządu Dariusz Sapiński, już po raz drugi został wybrany człowiekiem sukcesu tygodnika KONTAKTY a  MASŁO EKSTRA POLSKIE Podlaską Marką Roku 2008
Uroczysta Gala, piątej edycji  konkursu Marszałka Województwa Podlaskiego - Podlaska Marka Roku odbyła się w minioną sobotę - 28 marca w Operze i Filharmonii Podlaskiej w Białymstoku. Uhonorowano najlepsze produkty, przedsięwzięcia, smaki oraz miejsca Podlasia w 2008 roku.



W kategorii Produkt zwyciężyło produkowane przez Mlekovitę Masło ekstra POLSKIE

- Jest to doskonała forma promocji wyrobów naszego województwa, i takie okazje trzeba wykorzystać - powiedział Prezes Zarządu Dariusz Sapiński odbierając  nagrodę – statuetkę  „Liść dębu". -  Mamy bardzo wiele bardzo dobrych wyrobów które należy pokazać. Przede wszystkim te wyroby wymagają promocji. Nasze produkty nie tylko pochodzą  z czystych ekologicznie terenów, lecz są wytwarzane przy pomocy doskonałego  parku maszynowego, który umożliwia przestrzeganie wszystkich reżimów sanitarnych i technologicznych. Dzięki temu  mają one atesty i są zarejestrowane u bardzo wymagających klientów w wielu krajach świata…”

MASŁO EKSTRA POLSKIE to:

    * Czyste masło ekstra o zawartości min. 82% tłuszczu, wyprodukowane ze świeżej śmietanki bez dodatku tłuszczu roślinnego, zawiera wyłącznie tłuszcz mleczny.
    * Posiada doskonałą smarowność , która jest efektem nowej technologii produkcji i wieloletniego doświadczenia
    *  zachowuje walory smakowo zapachowe tradycyjnego masła
    * Specjaliści ds. Żywienia zalecają spożywanie tłuszczu  mlecznego w codziennej diecie przez kobiety w ciąży, dzieci i młodzież, ponieważ pozytywnie on  wpływa na zdrowie.
    *  najszlachetniejszy tłuszcz zwierzęcy i doskonałe źródło energii.  Posiada wysoką wartość odżywczą ze względu na wysoką zawartość NNKT (Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych): linolowego, linolenowego i arachidowego, które nie są wytwarzane przez organizm człowieka, dlatego muszą być dostarczane razem z pożywieniem.
    * jest naturalnym źródłem  cennych dla organizmu człowieka witamin: A, D, E, K, które wzmacniają układ odpornościowy oraz mają pozytywny wpływ na wzrok i zapobiegają krzywicy u dzieci.
    * tłuszcz mleczny charakteryzuje się wysoką strawnością (prawie 100%) u dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych, dzięki zemulgowaniu tłuszczu i składzie kwasów tłuszczowych.   

Masło Ekstra POLSKIE polecamy do: smarowania pieczywa,  przygotowywania kremów, duszenia warzyw, jako dodatek do zup oraz innych celów kulinarnych

POWIĄZANE

Spółdzielnia Mleczarska Ryki, jeden z wiodących producentów serów dojrzewających...

Przyspieszone tempo wdrażania regulacji CSRD (Corporate Sustainability Reporting...

Małgorzata Cebelińska, Wiceprezes Zarządu Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol, wzię...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę