OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Tracą producenci włoskiego parmezanu

7 lipca 2005

2 i pól miliarda euro rocznie tracą producenci włoskiego parmezanu. W wielu krajach nadal wytwarza się podróbki oryginalnego wyrobu z Parmy. Handel fałszywym serem kwitnie nawet za oceanem.

Specjaliści obliczyli, że wartość jego sprzedaży w Stanach Zjednoczonych przekracza 2 miliardy euro. W obronie marki zorganizowano nawet manifestacje, w których wzięli udział wytwórcy parmezanu, związki rolnicze i ekolodzy.


POWIĄZANE

Spółdzielnia Mleczarska Ryki, jeden z wiodących producentów serów dojrzewających...

Przyspieszone tempo wdrażania regulacji CSRD (Corporate Sustainability Reporting...

Małgorzata Cebelińska, Wiceprezes Zarządu Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol, wzię...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę