aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Ceny cukru na rynkach światowych na wyższym poziomie

5 grudnia 2005
Ceny cukru na rynkach światowych w październiku utrzymywały się na wyższym poziomie niż w roku ubiegłym i wyniosły 282 USD/t w Nowym Jorku (cukier surowy) oraz 310 USD/t w Londynie (cukier biały). W pierwszych ośmiu miesiącach br. produkcja wyrobów ciastkarskich wzrosła (r/r) o 10,6%, czekolady o 8,8%, a marmolady, dżemów i powideł o 4,4%. Spadki miały z kolei miejsce w przypadku słodzonych napojów bezalkoholowych, cukierków oraz wyrobów czekoladowanych, odpowiednio o 12,8%; 11,0% i 6,5%.

POWIĄZANE

W dniu wczoraajszym, tj.  26 marca 2024 roku opublikowaliśmy w portalu ppr.pl ma...

Rosstat publikuje drugi raport statystyczny upraw w 2023 r. Produkcja pszenicy w...

Program azotanowy od ubiegłego roku pozwala dość elastycznie stosować nawozy azo...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę