Ceny cukru na rynkach światowych na wyższym poziomie

5 grudnia 2005
Ceny cukru na rynkach światowych w październiku utrzymywały się na wyższym poziomie niż w roku ubiegłym i wyniosły 282 USD/t w Nowym Jorku (cukier surowy) oraz 310 USD/t w Londynie (cukier biały). W pierwszych ośmiu miesiącach br. produkcja wyrobów ciastkarskich wzrosła (r/r) o 10,6%, czekolady o 8,8%, a marmolady, dżemów i powideł o 4,4%. Spadki miały z kolei miejsce w przypadku słodzonych napojów bezalkoholowych, cukierków oraz wyrobów czekoladowanych, odpowiednio o 12,8%; 11,0% i 6,5%.

POWIĄZANE

Według stanu na 27 stycznia Ukraina wyeksportowała 25,991 mln ton zbóż i roślin ...

Według ukraińskiej agencji Informacyjnej ceny eksportowe kazachskiej pszenicy sp...

Innowacyjny i stworzony w duchu zasad zrównoważonego rolnictwa środek ochrony ro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę