A_BIO_AGRO_950

Nowa soja – mniejsze ryzyko alergii

29 listopada 2002

Amerykańscy naukowcy otrzymali nową odmianę modyfikowanej genetycznie soi.

Zmodyfikowana soja nie wytwarza białka P-34 wywołującego reakcje alergiczne u 6-8% dzieci i 1-2% dorosłych. Białko to jest odpowiedzialne za ponad połowę alergii wywoływanych przez soję.


POWIĄZANE

W 2024 r. w Polsce było niecałe 25 tys. ekologicznych producentów żywności, co o...

Ochrona ziemniaka od A do Z. Co proponuje plantatorom INNVIGO? Ze względu na war...

Zawartość boru w glebach jest bardzo niska. Ponad 80% powierzchni gruntów ornych...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę