OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Nowa soja – mniejsze ryzyko alergii

29 listopada 2002

Amerykańscy naukowcy otrzymali nową odmianę modyfikowanej genetycznie soi.

Zmodyfikowana soja nie wytwarza białka P-34 wywołującego reakcje alergiczne u 6-8% dzieci i 1-2% dorosłych. Białko to jest odpowiedzialne za ponad połowę alergii wywoływanych przez soję.


POWIĄZANE

Na warszawskiej Woli (26 marzec 2025 roku) odbyła się konferencja prasowa podsum...

Agroprosperis rozwija bezpośredni import nawozów z Grupy Azoty Grupa Azoty podpi...

W zakończonej właśnie kampanii 2024/2025 cukrownie należące do Krajowej Grupy Sp...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę