aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Nowa soja – mniejsze ryzyko alergii

29 listopada 2002

Amerykańscy naukowcy otrzymali nową odmianę modyfikowanej genetycznie soi.

Zmodyfikowana soja nie wytwarza białka P-34 wywołującego reakcje alergiczne u 6-8% dzieci i 1-2% dorosłych. Białko to jest odpowiedzialne za ponad połowę alergii wywoływanych przez soję.


POWIĄZANE

Ochrona fungicydowa  stała się podstawowym zabiegiem w agrotechnice uprawy zbóż ...

Wkrótce rozpocznie się sezon działkowy, a wraz z nim czas przygotowania do letni...

Hodowca bydła mlecznego musi zapewnić dla swojego stada odpowiednią bazę pokarmo...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę