Warzywa i owoce coraz droższe

29 czerwca 2005

Chłodna wiosna niekorzystnie odbija się na cenach owoców i wielu rodzajów warzyw. Małgorzata Skoczewska z Warszawskiego Rolno-Spożywczego Rynku Hurtowego powiedziała, że kalafiory w hurcie kosztują prawie dwa razy więcej niż przed rokiem, o połowę droższa jest młoda kapusta.

Drogie są również młode ziemniaki. Więcej niż przed rokiem zapłacimy także za czereśnie i truskawki. Opóźnienia w dojrzewaniu warzyw i owoców wynoszą około dwóch tygodni.

Jednak, jak zaznacza Małgorzata Skoczewska, są warzywa za które zapłacimy mniej niż przed rokiem - należą do nich szparagi i brokuły.
Porównywalne za to z zeszłym rokiem są ceny fasolki szparagowej.


POWIĄZANE

Tematem posiedzenia Podkomisji stałej do spraw biogospodarki i innowacyjności w ...

Przypominamy, producentom i przedsiębiorcom wyrabiającym wino, że 15 stycznia up...

Zgodnie z decyzją wykonawczą Komisji C(2020)9590 z dnia 22.12.2020 r. wyprodukow...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę