A_TSW_2026_950

Analiza Ryzyka Kredytowego w branży spożywczej

2 marca 2005

 

Jednym z najważniejszych zagadnień jest dziś umiejętność określenia stopnia ponoszonego ryzyka kredytowego jak i minimalizowanie ilości udzielania „złych” kredytów i to z punktu widzenia banku jak i przedsiębiorcy starającego się o kredyt.

Można to osiągnąć poprzez znajomość aktualnej wiedzy rynkowej, struktury sektorów, ich sytuacji ekonomicznej, silnych i słabych stron (analiza SWOT), a także perspektyw ich działania w nadchodzących latach, ze szczególnym uwzględnieniem tych, które wynikają z integracji Polski z Unią Europejską.

Zagadnienia te będę przedmiotem szkolenia , które kierujemy zarówno do pracowników sektora bankowego jak i przedsiębiorców branży spożywczej. Szczegółowej analizie zostaną poddane następujące branże spożywcze: branża mleczarska, przetwórstwo zbóż, przemysł cukrowniczy, przemysł tłuszczowy, branża mięsna, przemysł owocowo-warzywny, produkcja napojów.

Szkolenie odbywać się będzie metodą e-learningową , a każdy uczestnik może wybrać dowolną ilość branż, w szkoleniu których pragnie uczestniczyć. Wszystkie szczegóły oraz formularz zgłoszeniowy znajdują się na stronie www.ise.edu.pl 


POWIĄZANE

18.12.2025 r., w godzinach porannych w Brukseli, odbyło się spotkanie przed szcz...

Europa musi teraz odpowiedzieć Bruksela była dziś świadkiem wydarzenia bez prece...

Polski biznes jest pełen obaw o przyszłość i nie są to bynajmniej irracjonalne l...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę