aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Browarniana ekologia

19 lutego 2007

Wizytówka browaru ,,Jagiełło’’ jest piwo ekologiczne warzone metodą tradycyjną w 100 % z najwyższej jakości surowców ekologicznych (certyfikowanych), które sprowadzane są z Niemiec. Jak poinformowali nas właściciele browaru podczas procesu warzenia nie używa się utrwalaczy, barwników ani jakichkolwiek innych środków chemicznych, które miałyby styczność z produktem gotowym.

- Piwo ekologiczne produkowane w naszym browarze oprócz wszystkich zalet piwa jasnego pełnego 12,1% wag. posiada jeszcze jedną, kto wie czy nie najważniejszą: główne surowce do produkcji pochodzą ze specjalnych certyfikowanych gospodarstw ekologicznych w których jęczmień (do produkcji słodu) jak i chmiel rosną tak, jak chciała natura. Bez żadnej tzw. “chemii” i temu podobnych ulepszaczy. My ze swojej strony także musimy spełnić szereg warunków, by pozwolić naturze na dokończenie jej dzieła. A że rzecz dzieje się na terenie browaru, nie wypada nam nic innego, niż zaprosić Państwa na kufel ekologicznego. Po ciężkim dniu, wszak to jedna z nielicznych naturalnych przyjemności w zmodyfikowanym do granic absurdu świecie – mówi Tomasz Jagiełło z Browaru Jagiełło z Chełmna.


POWIĄZANE

Zmiana pozycji rolnictwa strategicznym atutem Europy!   Ponieważ Unia Europejska...

Jak pinformował na Sławomir Homaja z NSZZZ RI Solidarność, do tej pory w dopłaci...

Belgijski organ ds. zdrowia popiera nowe zasady edycji genów, inna jest opinia f...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę