Adama_Spyrale_1-31.05.21

Browarniana ekologia

19 lutego 2007

Wizytówka browaru ,,Jagiełło’’ jest piwo ekologiczne warzone metodą tradycyjną w 100 % z najwyższej jakości surowców ekologicznych (certyfikowanych), które sprowadzane są z Niemiec. Jak poinformowali nas właściciele browaru podczas procesu warzenia nie używa się utrwalaczy, barwników ani jakichkolwiek innych środków chemicznych, które miałyby styczność z produktem gotowym.

- Piwo ekologiczne produkowane w naszym browarze oprócz wszystkich zalet piwa jasnego pełnego 12,1% wag. posiada jeszcze jedną, kto wie czy nie najważniejszą: główne surowce do produkcji pochodzą ze specjalnych certyfikowanych gospodarstw ekologicznych w których jęczmień (do produkcji słodu) jak i chmiel rosną tak, jak chciała natura. Bez żadnej tzw. “chemii” i temu podobnych ulepszaczy. My ze swojej strony także musimy spełnić szereg warunków, by pozwolić naturze na dokończenie jej dzieła. A że rzecz dzieje się na terenie browaru, nie wypada nam nic innego, niż zaprosić Państwa na kufel ekologicznego. Po ciężkim dniu, wszak to jedna z nielicznych naturalnych przyjemności w zmodyfikowanym do granic absurdu świecie – mówi Tomasz Jagiełło z Browaru Jagiełło z Chełmna.


POWIĄZANE

Europejski Plan Działania dla Rolnictwa Ekologicznego z 25 marca 2021 zwiastuje ...

W dniu 22 lipca 2021 r., Zarząd Krajowej Rady Izb Rolniczych przekazał uwagi do ...

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, działając na podstawie § 13e ust. 10  rozporzą...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę