biogaz_09_2025

Deficyt na globalnym rynku cukru

20 kwietnia 2015
FAMMU/FAPA podała, że  Międzynarodowa Organizacja Cukru (ISO) oczekuje, że w sezonie 2015/16 (październik/wrzesień) na światowym rynku cukru wystąpi deficyt w wysokości 2 mln ton .
Firma nie podała ani szacunków produkcji, ani spożycia. Według organizacji w sezonie 2014/15 produkcja cukru ma być wyższa od jego spożycia o 1,4 mln ton.

Deficyt powinien wpłynąć prowzrostowo na ceny cukru, ale potencjalne podwyżki będą ograniczone przez wysoki poziom zapasów, jakie nagromadzono w poprzednich latach.



POWIĄZANE

Bliski Wschód coraz szerzej otwiera się na ukraińskie produkty rolne — rosnące s...

Ukraina z mniejszymi zbiorami zbóż – skutki ekonomiczne i globalne konsekwencje ...

Jak w zeszłym tygodniu poinformowała ARiMR ,organizacje producentów  mogą składa...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę