A_TSW_2026_950

Deficyt na globalnym rynku cukru

20 kwietnia 2015
FAMMU/FAPA podała, że  Międzynarodowa Organizacja Cukru (ISO) oczekuje, że w sezonie 2015/16 (październik/wrzesień) na światowym rynku cukru wystąpi deficyt w wysokości 2 mln ton .
Firma nie podała ani szacunków produkcji, ani spożycia. Według organizacji w sezonie 2014/15 produkcja cukru ma być wyższa od jego spożycia o 1,4 mln ton.

Deficyt powinien wpłynąć prowzrostowo na ceny cukru, ale potencjalne podwyżki będą ograniczone przez wysoki poziom zapasów, jakie nagromadzono w poprzednich latach.



POWIĄZANE

18.12.2025 r., w godzinach porannych w Brukseli, odbyło się spotkanie przed szcz...

Europa musi teraz odpowiedzieć Bruksela była dziś świadkiem wydarzenia bez prece...

Polski biznes jest pełen obaw o przyszłość i nie są to bynajmniej irracjonalne l...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę