A_BIO_AGRO_950

Ekologia cierpi

13 lutego 2009
Kryzys ekonomiczny szkodzi europejskim producentom żywności ekologicznej.
Klienci oszczędzają na zakupach, a organiczne produkty są niestety droższe od produkowanych masowo.

Spadek popytu widać już na przykład na Wyspach Brytyjskich. Produkcja rosła tam nieprzerwanie od 5 lat, nawet o kilkanaście procent rocznie.

Niestety już w zeszłym roku wydatki na eko-żywnosć zmniejszyły się o przeszło 7%, a może być jeszdze gorzej, bo wielu konsumentów zapowiada oszczędności w wydatkach.



POWIĄZANE

Osiem największych organizacji zrzeszających krajowych producentów zwierzęcych w...

Złudzenie solidarności. Prawo europejskie stanowione w interesie najsilniejszych...

Rekordowe prognozy dla Rosji Federacja Rosyjska w 2025 roku osiągnie 137,1 mln t...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę