A_TSW_2026_950

Ekologia cierpi

13 lutego 2009
Kryzys ekonomiczny szkodzi europejskim producentom żywności ekologicznej.
Klienci oszczędzają na zakupach, a organiczne produkty są niestety droższe od produkowanych masowo.

Spadek popytu widać już na przykład na Wyspach Brytyjskich. Produkcja rosła tam nieprzerwanie od 5 lat, nawet o kilkanaście procent rocznie.

Niestety już w zeszłym roku wydatki na eko-żywnosć zmniejszyły się o przeszło 7%, a może być jeszdze gorzej, bo wielu konsumentów zapowiada oszczędności w wydatkach.



POWIĄZANE

W porozumieniu z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi (MRiRW) Bank Gospodarstwa...

Bruksela, 10 grudnia 2025 r. – Europejscy rolnicy, spółdzielnie, przetwórcy żywn...

Waszyngton, D.C., 10 grudnia 2025 r. – Sekretarz Rolnictwa USA Brooke L. Rollins...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę