OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Ekologia w cenie

5 stycznia 2016
Są droższe niż dostępne na co dzień produkty sklepowe, ale mają coraz większą liczbę konsumentów. Produkty tradycyjne i regionalne – bo o nich mowa - mają już swoją trwałą nisze rynkową.

Szynki, kiełbasy, miody, nabiał oraz piwo – wszystko wytworzone w tradycyjny sposób bez konserwantów oraz chemicznych dodatków. Wszystkie te specjały od wczoraj można oglądać na Praskiej Giełdzie Spożywczej. Rynek takich właśnie produktów staje się coraz bardziej popularny.

Są droższe, gdyż wytwarzane się je nie w sposób masowy, ale z reguły na małą skalę w rodzinnych przetwórniach. W zamian za to otrzymujemy coś co trudno kupić w super i hipermarketach. Mimo problemów z dystrybucją takie produkty sprzedaj się jak świeże bułeczki.

Niektóre z wytwarzanych w tradycyjny sposób produktów może liczyć na wpisanie na unijną listę produktów lokalnych i regionalnych. Obok oscypka jako drugie znalazły się tam właśnie miody z Borów Tucholskich.


POWIĄZANE

(Waszyngton, D.C., 29 kwietnia 2025 r.) - W pierwszych 100 dniach administracji ...

Kandydat na Prezydenta RP dr Artur Bartoszewicz od samego początku kampanii wybo...

Komisja Europejska podnosząc cła działa przeciwko nieuczciwie dotowanemu importo...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę