Biogas Poland 2025 950
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Jogurt? Byle bez konserwantów!

5 stycznia 2016
Technolodzy żywienia ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego i Państwowego Zakładu Higieny obalili wiele mitów, dotyczących zdrowej żywności, w tym mit na temat konserwantów zawartych w jogurtach. Do jogurtów producenci nie mogą dodawać konserwantów, a same jogurty nie wymagają konserwacji!
Niewielka ilość takich substancji w jogurcie może pochodzić z wsadu owocowego, jeśli jego producent stosuje konserwanty (co jest dozwolone). Ich stężenie w jogurcie ulega jednak tak dużemu rozcieńczeniu, że są tam obecne tylko w śladowych ilościach - wyjaśniają technolodzy.


POWIĄZANE

Apel Polskiej Organizacji Biometanu oraz Unii Producentów i Pracodawców Przemysł...

Koniczyna Biogaz wraz z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa organizujemy w cał...

Propozycja Komisji Europejskiej to za mało – umowa UE–Mercosur nadal zagrożeniem...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę