biogaz_09_2025

Niemcy produkują więcej drobiu

5 stycznia 2016
Jak podała FAMMU/FAPA, niemieckie ministerstwo rolnictwa poinformowało, że w 2011 r. w kraju wyprodukowano 1,66 mln ton mięsa drobiu - o 2,5 proc. więcej niż przed rokiem.
Na wynik złożyło się 1,19 mln ton mięsa kurcząt, 401 tys. ton mięsa indyków, 63 tys. ton mięsa kaczek i 4,5 tys. ton gęsiny. Import żywego drobiu wzrósł o 26 proc. do 98,3 tys. ton, a eksport zwiększył się o 5,4 proc. do 312,7 tys. ton.

Przeciętny Niemiec spożył w ubiegłym roku 18,9 kg mięsa białego - o 200 g więcej niż przed rokiem. Konsumpcja mięsa kurcząt wzrosła o 400 g do 11,8 kg.



POWIĄZANE

Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych wyraża pełne poparcie dla stan...

WSPÓLNY KOMUNIKAT PRASOWY MERCOSUUR i ROLNICTWO: Czego nie usłyszeliście podczas...

Waszyngton, 25 czerwca 2025 r. — Sekretarz Rolnictwa Stanów Zjednoczonych Brooke...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę