aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Od pola do stołu

11 października 2012
Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza na warsztaty „Żywność ekologiczna ,,od pola do stołu’’ - zasady sprzedaży bezpośredniej”, które odbędą się 16 października w Minikowie i 18 października w Zarzeczewie.

Program
10:00 - 10:30 Sprzedaż bezpośrednia „od pola do stołu” – wprowadzenie do warsztatów
Agnieszka Dobosz-Idzik, KPODR w Minikowie
10:30 - 11:15 Wymogi higieniczno-sanitarne przy sprzedaży bezpośredniej i działalności MOL
Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Nakle nad Notecią
11:15 - 11:45 Bezpieczeństwo żywności – potencjalne zagrożenia sanitarno-epidemiologiczne
Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Nakle nad Notecią
11:45 - 12:00 Przerwa kawowa
12:00 - 12:45 Produkcja mięsa i przetworów zwierzęcych na użytek własny, do sprzedaży bezpośredniej oraz jako działalność MOL
Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Nakle nad Notecią
12:45 - 13:15 Cena i konsument żywności ekologicznej
dr Ewa Koralewska, Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy
13:15 - 13:45 Zasady znakowania eko-żywności
Joanna Hutek, KPODR w Minikowie
13:45 -14:00 Podsumowanie


POWIĄZANE

25.04.2024 r. odbędzie się protest ostrzegawczy. Zacznie się o godzinie 10.00 i ...

W dzisiejszych czasach, kiedy życie w coraz większym stopniu przenosi się do cyf...

22 kwietnia NCBR ogłosiło nabór wniosków na wspólne projekty naukowców i przedsi...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę