OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Stawiają na żywność ekologiczną

14 maja 2008
Jak informuje FAMMU/FAPA w 2007 roku spożycie żywności ekologicznej w Czechach wzrosło o 70%. Wydano na nią 1,29 mld czeskich Koron wobec 760 mln rok wcześniej. Produkty ekologiczne stanowią u południowego sąsiada 0,5% całej spożywczej konsumpcji, a udział importowanych produktów wzrósł z 56% do 62%.
Najprawdopodobniej wartość czeskiego krajowego rynku żywności ekologicznej może do 2011 roku osiągnąć 3,2 mld Koron. Do końca 2007 roku było w Czechach 253 producentów zdrowej żywności, co oznacza wzrost o 100 wobec 2006 roku.



POWIĄZANE

Stowarzyszenie "Otwarte Klatki" to organizacja która od lat uderza w polskiego r...

Zdrowie roślin jest podstawą życia i bezpieczeństwa żywnościowego, a zatem stano...

Według systemu informacyjnego FGIS "Argus-Fito" od początku 2025 roku od 7 maja ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę